Джъмпидо/jumpido

 

Да се потопим в света на математиката!

     Математиката е забавна с Джъмпидо!

     Ние, възрастните, знаем, че играта и различните форми на физическа активност са естествени потребности на всяко дете.Тогава защо да не впрегнем цялата тази енергия за учене? В нашия образователен център децата имат възможност да се потопят във вълнуващия свят на математиката, но не по обичайния сух начин, а чрез…движение.

    За обучението по математика Образователен център „Българче“ използва метод, базиран на новите технологии. Джъмпидо е иновативен образователен продукт, специално разработен за ученици от началния курс. Включва серия от образователни игри („Балони“, „Футбол“, „Пътечки“ и много други), в които участниците използват знанията си по математика, за да станат победители.

    Продуктът въвежда децата в приказен свят от цветове и картини, който грабва вниманието им и задържа интереса им. Джъмпидо има две основни предимства: адаптиращо се съдържание– различни задачи във всяка игра; различно ниво на трудност в зависимост от това дали децата дават верни, или грешни отговори на задачите; обучение чрез забавление – чрез устройството за засичане на движение „Кинект“ за Windows децата решават задачите чрез скачане, вдигане на ръка, клякане, разперване на ръце, посочване с пръст и др. Тъй като децата обичат да играят, но много повече обичат да бъдат победители, Джъмпидо ги стимулира да напредват в знанията си по математика и да решават все по-сложни и по-сложни задачи.